Musik biografi

Musikalsk biografi  for Ole Lindskov født 15.oktober 1948 ( ja, ja, krigen var slut ).Nu er det så meget snart 60- skriver: TRES år siden at Ole Lindskov Knudsen og hans bedste kammerat, barndomsvennen, Frank Poulsen, stolt slentrede ind af døren til Bimbo-Bar, storegade i Thisted, med hver sin spritnye, lilla/Brune elektriske Hoyer guitar i brune lærredsposer. Ud fra jukeboksen i hjørnet tonede Gitte Hænnings "Tag med ud og fisk", og Thisteds svar på Jan & Keld, pakkede vidunderne ud og lod sig smigre og beundre af de tilstedeværende Teen-age tøser med stritbryster i striktrøjerne med behørige rullekraver. Akke ja, akkeja. Mange forsøg på sammenspil med mange af Thisteds håbefulde drenge gik forud, men det startede først for alvor da Ole Lindskov startede i 1965 som singleguitarist i et pigtrådsband ved navn " The Graveyards ".Der findes ingen fotos af dette band da fotografiapparatet endnu ikke var opfundet.

Jeg var meget lille indtil omkring 20 års alderen, og min første egenkomposition " They call me little bitty Ronson" var en sang om min uanseelige størrelse, og så mit " kunstnernavn" "Ronson", opkaldt efter min første lighter.

I foråret 1966 opstod første udgave af " The Others ". Bandet bestod af Kaj Steenstrup Jensen på singleguitar, Leo Emil Jensen på rytmeguitar, Verner Schytte på bas, Lasse Smed på trommer og Ole Lindskov på guitar og sang. The Others repertoire var typisk for tresserne, Beatles, Animals, The Who, Rolling Stones, Kinks og hvad der ellers var oppe i tiden.I en kort periode var Mads Hove Jeppesen med som singleguitarist. I løbet af 1968 / 69 blev Werner Schytte og Lasse Smed afløst af Niels " Charlie " Just Poulsen, og Christian " Wladimir " Laursen, på henholdsvis bas og trommer. Samtidig stoppede Leo Emil Jensen. 1969 blev året for første pladeindspildning. Dansktoppen var i fuld gang og bandet skiftede navn til Ole & De Andre. Jacksrecords med hjemsted i Nykøbing Mors, var selskabet der udgav, først singlen.: " Det gamle træ i skoven " og siden singlen " Marley purt drive ", på denne indspildning kaldte bandet sig dog " Ole & The Others ". I 1971 blev Kai afløst af Ove Kanstrup på guitar, og Ole smed guitaren for at koncentrere sig om sangen. Hammondorgel var oppe i tiden, og bandet blev udvidet med Elvin Korsgård på tangenter.
Nu starter en heftig periode hvor Ole & De Andre udvikler sig til et af landets absolut mest populære og efterspurgte dansebands. I 1972 skiftede bandet pladeselskab til Quali-Sound og udgav singlerne " Du er min drøm ", " Ska det være sårn't"," Sommer kom,Vinter gå ", og "Jeg savner sol og sommer ". I 1973 afløste Alex Degn, Christian på trommerne, og bandet indspillede et kasettebånd med titlen " En aften med Ole & De Andre ". Dette bånd, som var produceret af Lars Stryg fra Royal Strings, blev en meget stor salgssucces, og dannede grundlag for udgivelsen af den første LP " Ole & De Andre " der udkom i 1974 . Dansktoppen var på sit højeste, og Ole & De Andre nåede en fjerdeplads med sangen " Lille Kitty ". Ole var nu begyndt af skrive teksterne selv og bandet var nu udvidet til seks mand, idet saxofonisten Rene' Nørskov, var blevet fast medlem. 1975 blev året for LP udgivelse nr. 2 med titlen " Hva' Be Har' ". Ole & De Andre fik stadig mere fart på karrieren og skiftede manager fra Eugen Tajmer, til Søren Højberg Booking. 1976 gik med masser af turneer, bandet blev nu flittigt brugt som support til tidens store navne som " The Rubettes " & Bonnie st.Clair. Ole & De Andre var med på udstillingen " Pigtråd & Popmusik i Thy" på Thisted museum i 2012.

I 1976 skrev man pladekontrakt med Metronome Records, ejet af Bent Fabricius Bjerre, som dengang var et af landets største pladeselskaber, dette resulterede i et navneskift til " Musikministeriet ", samt et par udskiftninger blandt medlemmerne. På trommer havde man nu Steen Jeppesen og på guitar Hans Ravn. I foråret 1977 rykkede bandet ind i Metronome studierne i København, og LP'en " Departementet for Dansk Countryrock " så dagens lys i september 77. En forudgående single " Har det, vi har det ", fik en fin placering på dansktoppen og musikministeriet var flittigt nævnt i de fleste af landets ugeblade, tidsskrifter og aviser. I 1978 skulle næste pladeudspil fra musikministeriet udkomme, men travlheden med bandet tog pusten fra flere af medlemmerne og man enedes om at opløse bandet.

Ole samlede " Musikministeriet II ", med Ole Mygind på keyboards, Alex Degn på trommer, Per Bredahl på bas, Hans Ravn på guitar og Ole som sanger.

Dette band skiftede navn til " The Power pub tumulter band ", fik guitaristen " Jan " Charlie " Poulsen med på guitar, og skiftede totalt stil fra dansktop til gymnasie rock band. Power pub bandet var særdeles velspillende men måtte indstille i 1980, efter indspildningen af et par sange produceret af Nis P. som dengang var et af de mest efterspurgte producere. " Fuld Stop " & " Kun en nat " Disse sange blev aldrig udsendt.

I 1980 samlede Ole et nyt band.: " Orango Tango ", som hærgede landet frem til julen 1983. Orango Tango var et decideret vanvittigt showband, for hvem ingen ide og udklædning var skør nok. Bandet bestod af Ole Mygind på keyboards, kaffekande, trumpet og toiletkumme, Søren Mygind på trommer, Jørgen Bådsgård på bas, Hans Ravn & Jan " Charlie " Poulsen på guitarer og Ole som sanger. Orango Tango blev både berømte og berygtede, rigtig populære med efterhånden et kæmpe lyd og lysshow og et ubeskriveligt antal udsøgte, vanvittige rekvisitter. Orango Tango indspillede et par hjemmekomponerede sange i Puk studiet i Randers, " E.T.Phone home " og " Ridder Rap ", et par numre med fuld knald på, men som heller aldrig blev udsendt.

Nu fulgte 5 år hvor Ole Lindskov ikke var på scenen med band, et indspildningsstudie, mindre ganske vist, blev etableret i Thisted, Ole jobbede som impressario først for Søren Højberg Booking, siden som selvstændig manager bl.a. for Ib Grønbech, og slutteligt med en Jyllands afd. af Eugen Tajmer booking.

Fra 1988 til 1997 stod det hele i Countrymusikkens tegn med ” North Country”, bestående af Per Andersen på bas, Hans Ravn på guitar, Henning Mayann på trommer, Arne Morsing på piano, Mads Hove Jeppesen på rytmeguitar og Ole som forsanger. Efter få uger skiftede bandet navn til ” Royal Danish countryband”, og besætningen blev: Mads Hove Jeppesen på Banjo og rytmeguitar, Hans Ravn på guitar, Viggo Christiansen på fiddle, Bjarne Andersen på Steelguitar, Steen Jeppesen på trommer og Ole som forsanger. Royal Danish debuterede sommeren 1989 på Hjardemål klithotel. I foråret 1990 indspillede bandet den første CD, ” A bunch of country bastards ” i L.J.studiet, Hjørring, tolv hjemmekomponerede engelsksprogede sange, alle tekster af Ole. Royal Danish, blev hurtigt landets mest populære countryband og i foråret 1993 fulgte CD nr. 2, ”R.D.’s Back ", indspillet i Dreamland studiet i Nibe, denne gang 14 hjemmekomponerede sange, alle tekster igen af Ole. Der var stor efterspørgsel, og efter et par optrædender i bl.a. TV Midt Vest, gik man i 1997 i gang med indspildningen af den tredje CD, " Countrynights 97 ". Der var skiftet lidt ud i besætningen i mellemtiden, Viggo Christiansen blev afløst af Esper Madsen på Fiddle, Bjarne Andersen af Ole Albrechtsen på dobro og steelguitar og Per Andersen blev afløst af Per Bredahl på bassen. Royal Danish lavede afskedskoncert i december 1997 ved Scandinavian Country Clubs juleshow I Tinghallen, Viborg, men samledes sidenhen nogle gange til bl. Diverse jubilæumsshows for SCC i indelukket i Silkeborg. I 1996 indspillede Royal Danish en jubilæumssang til SCC i anledning af deres 10 års jubilæum, " Happy birthday SCC ". Indspildningen foregik i Mek Pek’s studie i Aarhus, sangen var komponeret af Ole.

År 2000 blev det nye musikår med " Ole Lindskov & The welcome 2000 country band ". Dette band var en sammensmeltning af et af tidens mest populære Countrybands " Rocky Tops " , et seks mands band fra Viborg, tilsat Viggo Christiansen på Fiddle, Ole Albrechtsen på Steelguitar og Ole som forsanger. På bas: Karsten Vangsgaard, Trommer: Poul Fomsgaard, Guitar: Erik Snejberg, Sange: Anette Madsen, Keyboards: Lars Møller, Rytmeguitar: Lars Lindberg.  Det var Danmarks største countryband nogensinde, men det blev kun til få optrædender, bl. a. SCC festivalen i Silkeborg år 2000.

Fra dec.2001 starter et helt nyt koncept, "Ole Lindskov & Michael Vraa band", bestående af Ole Albrechtsen på steelguitar, Michael Friis, trommer, Jan Vraa, guitar, og Michael Vraa på basguitar, tar' på turne' med en " storyteller tour ", hvor Ole fortæller om, og synger de største hits fra de to store country legender Buck Owens & George Jones.

I december 2007, efter en musikalsk pause og en kræftoperation, beslutter Ole at samle nogle af de gamle drenge til et "cafe" koncept, beregnet for countryklubber, kulturhuse o.l. En ny mand bliver inddraget, Søren Ladegaard på bassen, mens det er de gamle venner, Ole Albrechtsen på steelguitar og dobro, Mads Hove Jeppesen på banjo og sologuitar, Steen Jeppesen ved trommerne og Ole som sædvanlig med sangen men nu udvidet med rytmeguitar. Bandets navn bliver "Ole Lindskov & Lookin' Back Country" og debuterer i Frøstrup kulturcenter november 2008. Største engagement indtil nu var som åbningsband søndag den 8.8.2010 på Scandinavian country clubs 25 Aars jubilæumsfestival i Silkeborg, hvor Ole siden 1997 har ageret konferencier sammen med festivalens arrangør,Jytte Jacobsen. Dette job, hvor Ole har mødt utallige af countrymusikkens største navne, samt besøg i USA, danner grundlaget i repertoiret hos " Lookin' Back ".

2013 blev året hvor Ole for første gang i karrieren kan engageres som solist. Udstyret med diverse Ovation guitarer, lydmand John Knudsen, plus " Band in a box" optræder Ole uden band på mindre steder. 2014 er året hvor Ole forlader arbejdsmarkedet efter 50 år, herefter bliver der meget mere tid til musikken. Der vil blive komponeret og spillet som aldrig før.

Efter kræftoperationen i 2006, startede Ole en serie CD indspildninger, kaldet ” Family & Freinds only ”, hjemme på Møllevang i Thisted. Det er foreløbigt( 2021) blevet til ca. 820 sange, fordelt på 39 CD plader, indeholdende mest country klassikkere, tresserhits og selvkomponerede danske sange. Flere hundrede videoer ( sange ) er at finde på Youtube.

Solo projektet, under navnet " Lindskov Country", bestående af Ole plus Mr. Jones, alias John Knudsen, er nu på ottende år (2021) en meget stor succes, og lader til at blive vejen indtil det hele er forbi.

Fra 1997 til 2017, 20 år var Ole konferencier på Scandinaviens største og flotteste country festival. Scandinavian Country Club, som foregik i indelukket, Silkeborg. Sammen med festivalens dygtige leder gennem alle årene ( 32 år ) Jytte Jacobsen, blev country artister fra hele verden præsenteret for et stort, begejstret publikum. Det blev til mange møder med store stjerner og andet godtfolk.

I 2009 udgav Tonni Brun, Thisted, en fantastisk bog, " Pop og Pigtråd ", der beskriver musikmiljøet i Thisted i tresserne, receptionen for denne bog, som foregik i plantagehuset, Thisted, blev springbrædtet til ialt fire gendannelser af Ole & De Andre.

Sidst redigeret oktober 2021.